Nationale Interclub 2023-2024

Nationale Interclub 2023-2024

De kalender voor 2023-2024

1 24/9/2023   401 KGSRL 17 1,5-2,5 404 Drie Torens 1  Abrahamstraat,46, 9000 Gent
2 15/10/2023  404 Drie Torens 1 2-2 465 Artevelde 3 
3 22/10/2023 471 Wachtebeke 5 3-1 404 Drie Torens 1 Cultureel Centrum, Dr. Jules Persynplein 6, 9185 Wachtebeke
4 19/11/2023   472 404 Drie Torens 1 2-2 472 De Mercatel 4
5 3/12/2023    432 Wetteren 7 1-3 404 Drie Torens 1 De Poort, Markt 27, 9230 Wetteren
6 28/1/2024    402 404 Drie Torens 1 2,5 - 1,5 402 Jean Jaurès Gent 3
7 4/2/2024     422 MSV 3 1 - 3 404 Drie Torens 1 Parochiaal Centrum, Bibliotheekstraat 1, Evergem
8 18/2/2024    404 Drie Torens 1 2 - 2 460 Oudenaarde 2
9 10/3/2024    313 KWSLE 4 2,5 - 1,5 404 Drie Torens 1 OC de Linde, Koekoestraat 26, 8793 Waregem
10 24/3/2024  404 Drie Torens 1 - 0 436 LSV-Chesspirant 8
11 21/4/2024    462 Zottegem 4 - 404 Drie Torens 1 Ontmoetingscentrum Oombergen, Oombergenstraat 41, 9620 Zottegem

NIC r 10 thuis tegen LSV Chesspirant 8

Na een gezellige vermoeide voormiddag schaakles te geven in samenwerking met Jurgen, de grote man van onze club die overal aanwezig is en invalt op alle momenten, proficiat voor je inzet.In de namiddag onze wedstrijd tegen LSV Chesspirant.Robin Claeys had nog energie (drankje) over, na de halve marathon die Robin deze morgen liep, om Stan met een typische konings aanval te kloppen. Jurgen kon zijn tempo terug winnen met een pionwinst er boven op, de jonge speler ging dan in de fout door onveiligheid van de koning, Jurgen kon zijn mooie schaakdag vieren met een overwinning. Jeroen rokeert, wow zeg en won dan een mooie partij. Luc mocht tegen schaakvriend Bernard hun eerste officiële wedstrijd spelen. Bernard had licht voordeel na een Spaanse opening, stel dan zijn paard optimistisch onbeschermd op, Luc kreeg zijn licht voordeel, die leidt tot pionwinst met een dame in aanvallend deel van bord, Bernard probeert hem in te sluiten, maar Luc had altijd een tegenzet zonder pionverlies, afruilen van de dames, dan met 1 pion voor in een twee toren eindspel, wel zijn koning stond niet zo veilig. Luc verloor een pion voor matdreiging, Bernard lost alles prima op had een gevaarlijke dreigende vrijpion, Luc kon die neutraliseren, kreeg zijn pionmeerderheid ondersteund door zijn veilige koning, vrijpion op de c-lijn voor Bernard ondersteun door de Koning, kon ik tegen houden met mijn toren perfect op de f-lijn te positioneren, en rustig op te rukken met mijn twee verbonden vrijpionnen op de g en h - lijn. Rond 18u was deze monsterpartij van 78 zetten over.Zo komen we onverwacht weer op de derde plaats terecht, wij moeten nog naar Zottegem en Oudenaarde (2de) mag tegen de kampioen Wachtebeke uitkomen. Robin en Boran Karlioglu blijven aan de leiding van de afdeling 5M.

Naar Waregem voor NIC R9

Onze ploeg kwam later toe, omdat de omgeving waar Jeroen woont hermetisch afgesloten was voor de halve marathon van Gent.Warm weerzien met de familie Penninck, Lowie en Jeroen waar ik een speciale band hebben waren ook aanwezig.Zag Amir zeer rap in een veel belovende konings aanval gaan tegen Merlijn (de broer van Lotus en Eden), maakt het met stijl af. Voor de ploeg zag het er goed uit. Onze voorzitter en lesgever deze morgen, ging voor een verleidelijke dubieuze offer, zal het mijn leerlingen niet aanraden. Met een stuk minder was het moeilijk spelen en verloor dan ook. Jeroen ging in de aanval met een stuk minder, koning kwam niet veilig te staan en verloor. Robin kwam kwaliteit achter, gebruikt zijn zeer sterke loper om terug te keren, na de dame afruil stond hij in een beter eindspel, maar past niet Luc zijn systeem toe in eindspel, ging voor een vrijpion die niet goed was om te winnen, Lowie toont de goede voortzetting met de koning voor de winst, nu werd het remise, Waregem won verdiend het duel.Wij staan 4de er is nog hoop op de tweede plaats, maar dan moeten we ontploffen.Robin wordt bij gehaald door Boran van Wachtebeke in de individuele prestatie in 5de M. 

Ploeguitslag

Tussenstand na r9 we staan nog in de top vijf en nog altijd kans op top 3 plaats.

Thuis de topper voor de 2de plaats tegen Oudenaarde 2 NIC r8

Blij warm weerzien voor mij toch met Miranda (topvrouw) de moeder van onze Belgische grootmeester Tanguy Ringoir die getrouwd is in Amerika met een WFM en daar ook leeft. Remco dat is een ander geschiedenis voor Luc, maar bij het binnen komen hadden we oogcontact met een knipoog.Verslag wedstrijd, Amir Jalalijam die zijn beste spel boven haalde tegen Miranda en ook op niet Luc zijn wijze afmaakte. Ashkan had het betere spel vast, maar vind tempo niet belangrijk in de opening, Luc kon zijn oren niet geloven, kon gelijk houden, maar ging voor pion winst zonder dat zijn koning veilig stond, kundig afgemaakt door Wout. Robbin kon een vrijpion forceren in centrum tegen Remco, die het hem moeilijk maakte, maar hij kon Robbin zijn vrijpion niet tegen houden door sterker paard dan Remco zijn loper. Onze voorzitter Jurgen Claeys terug van bezoek aan zijn dochter Elisabeth, die met Erasmus project verblijft tot begin van de zomer in Finland. Mocht op laatste moment invallen voor Jeroen Langie, had een moeilijke partij na een mislukte pion zet en verloor, dus werd het een mooie 2-2 eindstand, we staan nu vierde op bordpunten, maar met matchpunten gelijk met Oudenaarde en Artevelde, Wachtebeke toren hier boven uit.

Naar Evergem tegen MSV 3 NIC r7

Jeroen maakt de opening fout rap af, ik speelt tegen vriend Maarten van Quekelberghe , was bang van hem, Franse opening dat gaf mij moed. Robin liet zijn kunsten met de lichte stukken zien. Ik speelde dan al op remise, ook aanvaard. Robin wint, de ploeg winst is binnen. De spannendste partij die met veel vechtlust van Amir Jalalijam tot remise werd bevochten. 

Goede zondag voor ons, winnen van een ploeg die ook in top 5 stond, brengt ons weer bij de mensen in de subtop, dus wij worden 4de gelijk met de derde Oudenaarde 2, waar we nog moeten tegen spelen. Ik hoop dat onze spelers blijvend gemotiveerd zijn om deze toppositie te vrijwaren. Robin neemt duidelijk de leiding als beste speler van de 5M (wat een gemotiveerde clubspeler). 

Thuis tegen Jean Jaurés Gent 3 NIC r6

In de namiddag mochten we als eeuwige reserve meedoen in de Nationale Interclub ronde 6, thuis tegen Jean Jaurés (waar ik als speler, lesgever en bestuurslid een verleden had).Robin vond het goede plan nog niet, Jeroen speelde weer een zware partij, waar één fout zijn partij kost, Jurgen ging gelijk op en ik kon een vrijpion maken op de c-lijn zonder dreiging wel met een plan in hoofd als hij in de fout ging.Dit gebeurd ook de lichte foutjes stapelde zich op en dan ging het rap, zelf zonder mijn plan op de g-lijn te moeten gebruiken.Jeroen kwam iets later binnen hij maakte de fout om te verliezen.Jurgen had een dodelijke koningsaanval op hem, maar Jonathan kon het afmaken met en-passant te slaan, maar deed het niet.Robin kwam beter te staan en kon het afmaken.Jurgen mist de kans op winst en berust in eeuwig schaak, goede beslissing voor de ploeg, zo was de overwinning binnen tegen een jeugdige volwassen ploeg van Jean Ja!urés.Robin sta weer van boven aan in de individuele uitslagen van 5de afdeling M.

Wetteren voor de NIC r5

Amir blunderde een stuk weg en was rap over, maar hij zat niet te lang in de put, na de gesprekken met de coaches Jurgen en Luc.Robin had geduld met zwart om zijn stukken goed te positioneren voor de winst. Jeroen ging weer op stap na zijn veroverde voorsprong, maar nu was het wel goed zijn wandeling met de koning die veilig kwam te staan en beslissend.Elisabeth had in het vrouwenduel niet moeilijk tegen Anne en maakt het rap af.De overwinning werd gevierd door de groep.Doe elke keer zeer als ik het schoon schaakmateriaal daar zie staan, waar ik met eigen geld voor gezorgd hebt.Bij buiten komen was het bibberend geblazen door de sneeuwbuien, een selfie kon er wel nog van af. 

Ploeguitslag

Stand na ronde 5


Zondag 19/11 thuis tegen de Mercatel 4

Thuis tegen Mercatel 4Tot mijn grote verrassing was Robin toch aanwezig, bezig met te verhuizen naar zijn eerste nestje met Emma. Amir was van dienst. Robin speelde met logische zetten naar winst tegen Maya. Jeroen had het moeilijk en verloor, Ashkan liet zijn dame insluiten , onze hoop was gericht op Elisabeth Claeys voor een gelijkspel, ze deed het dan met voor haar een nieuwe aangeleerde methode, ging ze gemakkelijk naar de winst.We zijn geen topploeg meer maar een subtopper.

Stand na ronde 4

https://interclub.web.app/division/5/M

Ploeguitslag:

https://interclub.web.app/club/404/1/4 

Gisteren naar Wachtebeke, door fout van mij en niet controleren van het adres stonden we op de verkeerde adres. Dan sukkelen om adres te vinden op die slechte website van de bond, waar er zoveel onwaarheden worden over geschreven, data lek, 300 werkuren (voor lachen), maar de waarheid zeggen ze nooit, over data lek WIE VAN DE BOND hebben inzage en kunnen lekken.

De spelers waren nog juist op tijd op tweede adres.

Koen onze nieuwe penningmeester van de liga, fantastische mens, won gemakkelijk en rap van Amir zijn filmpje voorbereiding van het Evans Gambiet.

Hadden het ook over de slechte werking van de bond, die zelf hun eigen leugens geloven. Ja met Martin Deschepper ging het anders geweest zijn.

In de zaal zag ik dat het niet goed ging bij Robin, een vrije pion in centrum op de 6de lijn, is moeilijk te verdedigen.

Jeroen haalde wel een mooie remise uit de brand, op het goede moment een pionoffer was genoeg op remise.

Elisabeth deed haar best maar kon niet meer uithalen dan remise.

Robin vocht voor zijn remise, maar Jaak had geduld om naar de winst te gaan.

Wij verloren van de grote favoriet op de titel met 3-1, zeker een goede mix van 2 oude rotten en 2 jeugdige talenten bij Wachtebeke 5.


We ontvangen, Artevelde 3 voor onze 2de ronde van de Nationale Interclub.

Robin straf de passieve houding van Chris af, met een mooie koning aanval.

Jeroen kon één van de drie open lijnen in nemen met zijn twee torens en dan goed afmaken door gebruik van de dubbelspionnen in centrum.

Amir maakt de lijnen open voor Dimitri met onnodige slag zetten en verloor de partij.

De drie partijen werden uitvoerig geanalyseerd door Robin die zijn taak met veel plezier volbracht, dat is voor mij genieten.

Elisabeth kon niet spelen door een slechte planning, werd vervangen door Ashkan, die de eerste keer met zijn broer Amir in dezelfde ploeg speelde.

Ashkan maakt het Peter moeilijk maar de niet goede slag zetten kost hem de partij.

2-2 einduitslag is de eerlijke uitslag.

Ronde 1 KGSRL 17 - De Drie Torens 1,5-2,5

Nationale Interclub ronde 1

Op bezoek naar KGSRL 17

Start al goed met Amir die in onze thuishaven stond.

Robin was als eerste klaar met remise, Robin was bang om de stelling te openen, dus terechte remise.

Amir was na zijn laat komen weer aan een wervelende partij gestart, mis in de opening iets, ging het eindspel in met een dame achter maar genoeg compensatie met de actieve lichte stukken. Mooie overwinning voor de ploeg.

Jeroen kies het verkeerde plan, ging voor een pion, maar beter was de koning opjagen, verloor.

Elisabeth ging rustig zonde risico naar de winst.

Onze eerste overwinning is binnen.

Ik hoop dat mijn werk op de nieuwe website geluk is.

Het is aangepast men kan de individuele score zien spijtig genoeg niet met de stamnummer en in één lijst zoals vroeger, veel tijdverlies. Moderne tijd is anders.

Maar de bond is alleen bezig met hun eigen ego's en niet om hun leden gemakkelijke informatie te geven.

In de toekomst zal ik Martijn Maddens zijn website gebruiken.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin