LAATSTE NIEUWS

Blog vervangt het laatste nieuws.

Zondag Nationale Interclub thuis tegen Wetteren iedereen op post.

De beste tactiek actie van Carlsen en Karajakin.

Iedereen was vandaag op post voor mijn les over de zwakke pion op f2. Men kan hier meer over te weten komen.

Vrijdag UZ voor mijn dagelijks pikuur, dan rap naar het politiebureel in Gent gereden om mijn aan melding te doen van het auto ongeval, werd er vriendelijk ontvangen, duurt wel lang voor de afhandeling, maar heb er goede moed in dat het in orde kom. Dan onze jongeren Elisabeth en nog niet helemaal wakkere Robin ophalen richting Zottegem, wij waren juist op tijd 9u55, maar toch met een Luc toertje.
Boven de honderd deelnemers, weerzien met mijn wk makkers Nouri en Timothy en Amir en Tyani, het plagend spelletje begon weer. Mijn oude schaakvrienden Jeroen en Mark kwamen ook een gesprekje voeren, dat lucht op he zeker en vast ook met Rudy die weer druk bezig was met zijn jonge bende gasten. Ook mijn aanwezige prive leerlingen Arne en Ilja en de rest van de familie Van Duyfhuys was ook aanwezig en nog zoveel bekende gezichten zeker niet vergeten Danny, Kurt en Ronny als begeleider van een paar Landegemse jongeren.
Robin had het moeilijk met de tijd maar behaalde een 3 op 7 en 17de plaats in de zware open reeks. Elisabeth deed mee bij de -14j had het zelfde probleem als haar broer niet de strijd tegen de stukken, wel de strijd tegen de klok die ze regelmatig verloor. Toch 8ste met 3 op 7. Ilja verbaasde mij wel met zijn goed gedurfd spel en toepassing van de lessen die hij van mij krijgt, werd 8ste met 4 op 7. alleen de laatste ronde ontgoochelde hij mij wel met zijn inzet tegen de verdiende winnares Tyani bij de -12j. Bij de -8j ging het goed met Arne tot na de topmatch tegen Amir, waar hij in overleg met mij besliste om zijn oude opening met wit te spelen (thx Arne voor het vertrouwen), het werd op vraag van een slimme Amir (latere verdiende winnaar) toch remise zonder dat er 1 stuk van bord was. Daarna had Arne het moeilijk en verloor hij van de tweede Jacob, had veel geluk in de partij tegen Alexander. Werd toch mooi derde met gelijke punten als Jacob 7,5 op 9.
Luc reed voldaan naar huis met de gedachte om vroeg naar bed te gaan. Was wel gerekend zonder een sms van Jeroen dat ik naar Landegem ging. Ik heb het mij niet beklaagd was weer een gezellige schaakavond. Het was het vierpoten rapid toernooi, 5 ronden met verschillende ploegmaats die tegen een ander koppel speelde. De familie Snoeck werden de winnaars (gino en Sarah) en Jeroen werd derde en Luc toch 5de maar was niet in vorm, maar genoot wel van de gezellige sfeer zeker omdat Kurt en Danny hier ook aanwezig waren.
de volledige uitslag van Zottegem:
https://caballos.be/index.php/jeugdtoernooi-2016-uitslagen

Nationale Interclub ronde 3 wij wonnen met 1-3 bij LSV Chesspirant, hier kan men meer lezen.

Jeroen plaatst zich op het Liga Kampioenschap in Zottegem met een 2de plaats bij de -20j. voor het VJK 2017 in Mechelen.

Oefening uit partij van Jeroen, thema de goede slagzet.

Onze tweede interclubwedstrijd hebben we gewonnen van KGSRL 13 met 2,5-1,5, meer kan men hier lezen.

Zondag was er les voorzien voor al onze leden, onze 5 jongeren (Robin, Amir, Jeroen, Elisabeth en Jurgen waren present. Luc genoot om weer les te kunnen geven aan deze jongeren. Tot de volgende les.

Zaterdag criteriumtoernooi in Neerpelt.

Jeroen, Mattice en Jiaqi waren mee met mij. Als ik met de trap 2 verdiepingen hoog geraak was, uitpuffen van de inspanning zag ik een mooie partij winst van onze Jeroen, hij behaalde 3,5 op 7. En viel in de geldprijzen. Een tevreden Jeroen die in slaapviel op de terugweg.

Vrijdagavond Landegem rapid toernooi, 15 min + 3 sec per zet. Jeroen eindigde mooi met 4 op 7, Luc en Elisabeth bleven steken op 3 op 7. Wel een gezellige avond.

Onze eerste overwinning in 5de L is een feit, proficiat aan de ploeg Robin, Amir, Jeroen en Elisabeth.  Zie meer.

Landegem avond, het was gezellig in de auto met Jeroen, Elisabeth en Robin. Niemand van ons verloor. Robin won een stuk en maakte het perfect af. Bij Luc bleef het een gelijke stelling, die op vraag van Wim remise werd verklaard. Elisabeth speelde tegen jeugdspeler Stijn en hield haar hoofd koel om remise te halen. Jeroen kwam twee pionnen voor maar zijn koningstelling was niet denderend, dus remise tegen Danny. Het was een geslaagde repetitie voor zondag in de Nationale Interclub naar de Mercatel. 

Positief nieuws gekregen van de school Gaspard de Coligny, over het gebruik van hun accommodatie. Grote dank aan de directie. Nu kan ik starten met onze kalender op te stellen. Vaststellen van het lidgeld. Zorgen voor het aanvullen van het materiaal.

Criteriumtoernooi in Leuven 10/09
Weer vroeg uit de veren om mijn dagelijkse overlevingsspuit te halen in UZ. Maar daar is alles goed geregeld dat ik om 8u al Mattice kan ophalen gevolgd door Ashkan en Jeroen. Spijtig genoeg had ik mijn Ipadden niet mee. het was een saaie rit voor Ashkan. Bij het rijden naar Leuven had ik veel last van de laag zittende zon. Maar op het nippertje een Lucske vermeden.
Weerzien met Anne en de andere ouders, begeleiders en spelers was weer gezellig.
Toernooi zelf. Ik heb het minst Jeroen gevolgd maar werd 11de met 3,5 op 7. Niet slecht en zo kan hij zijn top 5 plaats in de tussenstand behouden. Had geen uitschieters, was wel ontgoocheld over zijn dame verlies.
Bij de -12j:
Ashkan werd 12de met 4 op 7, hij vroeg mij na een winstpartij, ben je verrast?
Mattice: start met remise, maar het was gewonnen in het eindspel maar een jeugdzonde te rap willen promoveren kost hem de winst. Dan wisselde hij mooi opgezette partijen met mindere partijen af. Toch 9de met 4,5 op 7. Na een zomervakantie waar hij eigenlijk weinig met schaken bezig geweest is, toch een goede uitslag, blijft 10de staan in de tussenstand van het criterium.
Bij de -10j:
Jiaqi heel de zomermaanden verbleven in zijn thuisland China, was wat verander, groter geworden. Start sterk tot wanneer hij mooi remise haalde in een sterke partij van beide tegen Arne. Dan ging het berg afwaarts en eindigde hij 12de met 5 op 9.
Arne speelde een solide en sterk toernooi, bleef gefocust tot het einde (wat in het verleden wel eens misliep) de partij tegen Jacob Dreelinck was de mooiste op alle gebied. De ouders kwamen hun zoon fier ophalen.
's Avonds heb ik de uitslagen nog gepubliceerd op de website.
Kon ik gaan slapen met een gerust en voldaan gemoed.
Van de morgen de tussenstanden in orde gebracht en weer naar het UZ om mijn gezondheidsspuit.
https://www.jeugdschaakcriterium.be

Eerst een herstel voor Jeroen, die ook op het podium stond van het jeugdtoernooi in de Mercatel, als 2de bij de -18j.
Colletoernooi
R1
Zottegem treed aan met Matthias De Weirdt, Stijn Van Puyvelde, Hans Temmerman en Joren Deboode. Robin zorgt voor de verrassing en wint. De anderen verloren.
R 2 bye
R 3 SV Vestiging: Jeroen ging er sterk tegen aan en won mooi zijn partij, Amir liet een Toren gericht door de stukken toe op zijn koning. Verloren. Elisabeth liet een vork toe en verloor kwaliteit, centrum en de partij. Robin kreeg veel penningen tegen kwam er op zijn Robin uit, met elk nog enkele seconden op de klok, had Robin remise, herhaling van zetten maar de tegenstander ging voor de winst en door zijn vlag. 2-2 mooie onverwachte gelijkspel.
R 4 tegen Wachtebeke 3 met Dennis Van Vliet en Bart Audenaert en 2 jeugdspelers. Ploegafspraak was dat de laatste borden voor de winst gingen. Jeroen verloor een stuk voor 2 pionnen en kon het niet meer herstellen. Robin werd van het bord geschoven, Amir had geen tegenspel op de koningsaanval van Bart. Elisabeth stond gewonnen maar verloor op tijd.
R 5 Wachtebeke 4 de jeugdtrainer Droesbeek aanvaard zeer rap remise tegen Robin, Jeroen speelde sterk naar winst. Amir haalde mooi voordeel, kan met een eenvoudige schaakzet op f7 toren afruil forceren, maar verliest zijn dame op f7, gelukkig voor hem kon hij nog een toren veroveren, dus 2 torens en stuk tegen dame en stuk en wat pionnen meer, genoeg om te winnen. Elisabeth won de strijd tegen de tijd, de rest was mooi.
R 6 tegen KGSRL Robin tegen Alain Maquoi een pion verlies was genoeg om te verliezen. Amir bood lang goed weerstand tegen Luc Van Hoecke. Elisabeth gaf met mat een mooi eindpunt aan boeiende partij tegen Yvonne Klysen. Jeroen verloor een stuk voor 2 verbonden vrijpionnen, maar was niet genoeg om te winnen tegen Dirk Gregoir.
R 7 de wedstrijd die onze jongeren niet graag hadden. Amir had rap de maat genomen van Sven. Jeroen kwam een stukje achter tegen 1 van de zusjes Morotte, maar won wel. Elisabeth verloor door de vlag gegaan tegen het andere zusje. Robin maakt het wel af tegen Nina. 3-1!
Nu vallen we in de prijzen.
2de van groep 4. 15de plaats op 21 deelnemende ploegen.
Ook Ian en Thomas met hun ploeg vielen in de prijzen.

Vrijdagavond alternatief toernooi in Landegem
Jeroen wint een stuk in het middenspel en zijn wedstrijd tegen Stijn.
Luc werd van het bord gespeeld door zijn zwart beest Guy.
Zaterdag 20ste jeugdtoernooi van de Mercatel. In de tijd was ik de oprichter van dit jeugdtoernooi. Ook bestaat de club 30 jaar en daar werden de mooie momenten met Chris en Ettienne boven gehaald van onze vroegere straffe stoten.
Mijn leerlingen deden het goed met 1ste plaatsen voor Thomas en Jolan met 7 op 7. Ilja verloor alleen van Jolan die wel een moeilijk eindspel tegen Ilja won en werd tweede. Askan was Ashkan. Arne werd gedeeld eerste maar door de scheidingspunten werd hij gedeeld 2de. Alexander die hij duidelijk klopte werd eerste. Maar had een misstap tegen Lasse en dat kost hem de eindzege.
Vandaag Colle toernooi in Wachtebeke, de drie torens doen hier aan mee met Robin, Amir, Jeroen en Elisabeth. 

Zondag 4 september doen we met een ploeg mee in Ploegentoernooi in Wachtenbeke.

Ploegsamenstelling: Robin, Amir, Jeroen en Elisabeth.

De Nationale Interclub de kalender is gekend:

De belevenissen van de Belgische delegatie op het EJK 2016 in Praag waarvan Luc deel van uit maakte kan men hier onder vinden:

ONJK 2016
Thomas verloor laatste ronde zijne uitleg:
Theoretisch remise eindspel nog verloren.
8 Kanters, Cor 4.5 NED 1917 Moerman, Thomas 4.5 BEL 1872 1-0
15 Krul, Johan 2.5 NED 1021 * Langie, Jeroen 3.0 BEL 1439 ½-½
Hij eindig in schoonheid.

ONJK 2016
Uitslag ronde 8
10 Moerman, Thomas 3.5 BEL 1872 Muppiri, Nirmal Reddy 3.5 NED 1650 * 1-0
Eindelijk weer gewonnen.
14 Hofstra, Tijmen 2.5 NED 1573 Langie, Jeroen 2.5 BEL 1439 ½-½
Jeroen stop niet met punten te verzamelen.
Paringen laatste ronde (9)
8 Kanters, Cor 4.5 NED 1917 Moerman, Thomas 4.5 BEL 1872
15 Krul, Johan 2.5 NED 1021 * Langie, Jeroen 3.0 BEL 1439

ONJK 2016
Uitslag Ronde 7
9 Luiten, Reinier 3.0 NED 1638 * Moerman, Thomas 3.0 BEL 1872 ½-½
De uitslag zeg voldoende.
15 Langie, Jeroen 1.5 BEL 1439 Gaeta, Sandro 1.5 NED 1400 * 1-0
Jeroen doet er nog een puntje bij.
Paringen ronde 8
10 Moerman, Thomas 3.5 BEL 1872 Muppiri, Nirmal Reddy 3.5 NED 1650 *
14 Hofstra, Tijmen 2.5 NED 1573 Langie, Jeroen 2.5 BEL 1439

Een mooi bedankje voor mijn werk in de tijd dat ik nog gewaardeerd werd voor mijn passie voor het jeugdschaak.

ONJK 2016
De paringen ronde 7
9 Luiten, Reinier 3.0 NED 1638 * Moerman, Thomas 3.0 BEL 1872
15 Langie, Jeroen 1.5 BEL 1439 Gaeta, Sandro 1.5 NED 1400 *
Uitslag ronde 6
10 Moerman, Thomas 2.5 BEL 1872 De Vries, Emma 2.5 NED 1715 ½-½
Thomas zegt dat hij kansen liet liggen op meer.
Bye Langie, Jeroen

https://www.onjk.nl/index.php/nl/

Hieronder de simpelel winst die hij liet liggen.

ONJK 2016
Uitslag R 5
6 Moerman, Thomas 2.5 BEL 1872 Damen, Jip 2.5 NED 1763 0-1
16 Van der Hoeven, Carsten 1.0 NED 1456 Langie, Jeroen 0.5 BEL 1439 1-0
Paringen R 6
10 Moerman, Thomas 2.5 BEL 1872 De Vries, Emma 2.5 NED 1715
Thomas geen onderschatting en kijk weer zet na zet.
Jeroen is bye.

ONJK 2016
R4 uitslag
3 Mullink, Jochem 2.5 NED 1984 Moerman, Thomas 2.5 BEL 1872 1-0                                                                                              Geen goede partij van Thomas.

15 Langie, Jeroen 0.5 BEL 1439 Dubbeldam, Mathijs 0.5 NED 1573 0-1

R 5
6 Moerman, Thomas 2.5 BEL 1872 Damen, Jip 2.5 NED 1763
16 Van der Hoeven, Carsten 1.0 NED 1456 Langie, Jeroen 0.5 BEL 1439

ONJK 2016 dag 2
A R1
14 Boudry, William 0.0 BEL 1874 Langie, Jeroen 0.0 BEL 1439 1-0
15 Gaeta, Sandro 0.0 NED 1400 * Moerman, Thomas 0.0 BEL 1872 0-1
A R2
5 Moerman, Thomas 1.0 BEL 1872 Van Roon, Sjoerd 1.0 NED 1976 ½-½
een mooie remise maar er zat meer in voor Thomas.
14 Langie, Jeroen 0.0 BEL 1439 De Vries, Emma 0.0 NED 1715 0-1
A R3
7 Ramacker, Quinten 1.0 BEL 2015 Moerman, Thomas 1.5 BEL 1872 0-1
Geen afspraken op het bord, thx Thomas.
15 Schleipfenbauer, Bent 0.0 NED 1988 Langie, Jeroen 0.0 BEL 1439 ½-½
Wat een verrassing, prima remise. De nul is weg.
Morgen R4
3 Mullink, Jochem 2.5 NED 1984 Moerman, Thomas 2.5 BEL 1872
Te volgen op een live bord.
15 Langie, Jeroen 0.5 BEL 1439 Dubbeldam, Mathijs 0.5 NED 1573
België - Nederland

Mijne 2de baxter is binnen in mijn 2de verblijf het UZ K12.
TPC Open van Charleroi
Eindverslag
47.De Block Yordi 1976 3.5/9 14.5 2045 11.00 1964
Speelde op zijn niveau, zijn tijdsgebruik was goed, er zat misschien iets meer in tegen +2100.
20. Sleurs Juliette 1479 5.5/9 25.5 1770 23.00 1847
Een fantastische prestatie, haar vertrouwen groeide tijdens het toernooi. TPR van 1847 spreekt voor zich.
27. Michielsen Kobus 1534 5/9 29 1833 25.00 1876
Nog een jongere die het goed deed.
57. Oosterlinck Luc 1681 4/9 18 1763 15.50 1727
Het was een wisselend toernooi, maar als ik kijk wie dat er in mijn omgeving eindigde mag ik gelukkig zijn met mijn uitslag.
De einduitslag in de A-reeks
1. Sumets Andrey 2551 7.5/9 39 2333 42.00 2614
2. Van Der Stricht Geert 2368 7/8 31.5 2202 38.50 2537
3. Miezis Normunds 2498 6.5/9 36 2303 33.75 2473
Geert was zeer blij met zijn 2de plaats hij klopte hier voor 2 grootmeester.
Hieronder de partij van Geert met zwart in de 9de ronde tegen Gurevich Mikhail 2561
foto 1 hier kom Geert op voorsprong met Pe4. foto 2 staat Geert beter. foto 3 hier gaf Mikhail op en was het gloriemoment voor Geert geboren. Mikhail was 5de op de wereld ranking lijst zie:
https://en.wikipedia.org/wi.../Mikhail_Gurevich_(chess_player)
Meer over het toernooi op:
Groupe A: Andrey SUMETS 2551 (UKR)
Groupe B: Nicolae ATANASIU 1771
Groupe C: Seyed SIADATAN 1541
https://www.tipc.be/fr/accueil.html

Open Nederlands Kampioenschap
In ronde 1
14 Boudry, William 0.0 BEL 1874 Langie, Jeroen 0.0 BEL 1439 1-0
15 Gaeta, Sandro 0.0 NED 1400 * Moerman, Thomas 0.0 BEL 1872 0-1
verloor Jeroen en won Thomas zoals verwacht.
25 Muller, Claudia 0.0 NED 219 Vanderstappen, Louise 0.0 BEL 993 0-1
Louise won ook.
https://www.onjk.nl/index.php/nl/

TPC Open van Charleroi
Dag 8
Ronde 9
De Block Yordi (1976) - Sikkel Dirk (1986) 1-0
De laatste partij van de dag die nog bezig waren. En na 5u30 zwoegen haalde hij toch zijn eerste overwinning, proficiat Yordi.
Kuciapa Andre (1759) - Sleurs Juliette (1479)
Ze stond op bepaald moment iets minder, maar het sier haar dat ze blijft vechten tot er iets uit de lucht valt en mooi kan afmaken. Van geslaagde week gesproken. Proficiat Juliette.
Lucas Jean (1625) - Oosterlinck Luc (1681)
Koningsgambiet, het ging goed. Maar dan maakt ik een grote jeugdzonde, Jean en hond (die trouw naast mij op de stoel lag) had een zwartveldige loper en ik zet mijn stukken op zwart. Dit kost mij een penning, die ik gedeeltelijk oplost met een tegendreiging. (foto 1). Dan kreeg ik een grote tegenkans, maar ik kies voor een langere weg tot succes. (typisch voor heel mijn week, de verkeerde keuze's maken) (foto 2) Ik speel Dh4 schaak! in plaats van Dd2. Dan kwam ik geleidelijk aan beter te staan en dan kon ik verplicht dame afruil afdwingen (foto 3). De hond van Jean schiet wakker en Jean gaf op.

TPC Open van Charleroi
Dag 7
Ronde 8
Uhoda Philippe (2161) - De Block Yordi (1976) 1-0
Yordi start met voordeel aan het eindspel. Maar door te weinig tijd nam Phillippe voorsprong en verloor Yordi naar 5,5 uur spelen de partij.
Ooghe Jean-Marie (1798) - Sleurs Juliette (1479)
Juliette verloor na de 15de zet een belangrijke pion en na moedige tegenspel was de partij toch verloren.
Oosterlinck Luc (1681) - Leloutre Bernard (1823)
Luc was onnauwkeurig in zijn tegenspel. Bernard knap het mooi op met een sublieme koningsaanval.

TPC Open van Charleroi
Dag 7
Uitslag Ronde 7
De Block Yordi (1976) ½-½ Blavier Christian (1976)
Yordi doe er alles aan om te winnen, maar de tegenstander wilt niet meedoen....
Sleurs Juliette (1479) 1-0 Toth Charles (1730)
De droom blijft verder duren, na beide remise voorstellen geweigerd te hebben ging Charles in de fout en blijft het sprookje duren voor Juliette.
Bussola Eric (1610) 0-1 Oosterlinck Luc (1681)
Een zeer slechte partij, ik staat helemaal verloren. Maar mijn paard red mij door een blunder van Eric. Eric was zo diep ontgoocheld dat hij mijn schouder nodig had om uit te huilen. Geen foto omdat het beschamende stelling was voor mij.
Ronde 8
Uhoda Philippe (2161) - De Block Yordi (1976)
Yordi maakt er weer een mooie partij van.
Ooghe Jean-Marie (1798) - Sleurs Juliette (1479)
Haalt de jeugdige moed het weer van de ervaring?
Oosterlinck Luc (1681) - Leloutre Bernard (1823)
Zal het wel zien wat er gebeurd vandaag.
TPC Open van Charleroi
Dag 5
R 6
Vanhee Freddy (1900) ½-½ Sleurs Juliette (1479)
Een sterke Juliette dwingt Freddy tot belangrijke stukken afruil en voorstel tot remise. Gretig aanvaard door een blije Juliette....
Oosterlinck Luc (1681) 0-1 Gregorio Santiago (1795)
Een rare openingspartij, waar ik een grote kans op pionwinst met een offer op f7. Maar durfde niet omdat mijn toren niet beschermd was langs de koningsvleugel en niet durfde kort rokeren langs de koningszijde om de pion op h3 stond. Dan was het een spannende partij voor beide kanten, ik had een pionverlies maar dat was niet hopeloos want de pion op h3 ging later toch vallen. Hij had in het eindspel wel twee pionnen tegen 1 pion, mijn koning stond te ver. Maar ik kon wel mijn loper offeren voor 2 pionnen toen was het eindspel met Loper en toren tegen pion en toren. Maar door uitputtingsverschijnselen heb ik deze kans ook laten schieten. Nu kan ik dit meer een goede plaats geven dan maandag.
Dublet Emilien (1906) ½-½ De Block Yordi (1976)
Onder toezicht van zijn vader en broer mocht hij weer berusten in remise.
In de avond deed Yordi nog mee aan de blitz, hier werd Emiel 2de.
Dag 6
R7
De Block Yordi (1976) - Blavier Christian (1976)
Kan hij de ban van remise breken?
Sleurs Juliette (1479) - Toth Charles (1730)
Ze is overtuigd van iets te halen.
Bussola Eric (1610) - Oosterlinck Luc (1681)
Weer opladen Luc, maar na deze zware nacht heb ik mijn twijfels
TPC Open van Charleroi
Dag 5
Vooruitzichten, hopelijk niet zoals het weer hier is.
R 6
Oosterlinck Luc (1681) - Gregorio Santiago (1795)...
The clash of internet trainers!
Dublet Emilien (1906) - De Block Yordi (1976)
Weinig te vinden op het internet van Emilien.
Vanhee Freddy (1900) - Sleurs Juliette (1479)
Hoe zit het met de moraal van Juliette na het gesprek met haar trainer?
TPC Open van Charleroi
Dag 4
Luc had zijn auto op de parking van langtijdig parkeren gezet, door het laattijdig toekomen vorige avond. Luc zag auto’s met zwart plastiek voor hun linker zijraam gespannen. Was ongerust over zijn auto, bij het betreden van het terrein was hij opgelucht zijn auto had geen schade. Het waren alleen de dure auto’s waar ingebroken was. Maar bij het buiten rijden kregen we barrière niet naar omhoog, Yordi terug gestuurd naar het hotel, maar tot opluc...hting van Luc ging de barrière van zelf open. Juist op tijd aan mijn bord.
R 5
Degembe Pierre (2063) ½-½ De Block Yordi (1976)
Een betere aanvallende stelling voor Yordi, maar door koppig verdedigen van Pierre bleef het remise.
Sleurs Juliette (1479) 1-0 Guerit Justin (1771)
Juliette bouw de druk mooi op over de witte velden gericht naar c6, na de afruil op de witte velden, ging ze met haar zwarte loper mooi over de ruimte die nu vrij was op de zwarte velden naar d6. Zo kwam ze in winstpositie te staan. Dan bekeek ik het notatiepapier van beide, zag dat Justin slecht genoteerd had en weinig tijd over had om zijn 40ste zet te halen. Ik zet mij een beetje verder neer. Telde de zetten mee. Zag Juliette de klok stil zetten en iets zeggen tegen Justin. Ik ben direct naar de arbiters gestart om een arbiter te vragen die de 2 talen machtig was zonder dat ik namen vernoemde en Luc Cornet begaf zich naar het bord waar al veel volk rond stond. Ik ging gerust gaan wandelen omdat ik zeker was dat Juliette het bij het rechte eind had. Bij het naspelen van de partij kreeg ze gelijk en won de partij. Ze mocht fier zijn over haar partij en over haar terechte claim. Vandaag zag ik in haar partij de hand van de trainer Stef Soors.
Van De Water Marc (1600) 0-1 Oosterlinck Luc (1681)
Mijn partij verliep zoals ik voorbereid had. Kreeg de spanning over de dame vleugel, en kreeg een sterk paard op d5. Dan was het goede plan vinden, na 13 minuten nadenken had ik een plan gevonden ik (ik was opgelucht dat de computer mijn plan het beste vond) om de voordeel positie om te zetten naar winst. (foto) Maar Marc blunderde dan een stuk weg en nu was het gemakkelijk uitspelen.
TPC Open van Charleroi
Dag 3
R3
De Block Yordi (1976) ½-½ Jognery Lionel (1960)
Yordi leed onnodig kwaliteitsverlies, maar na een langdurige strijd werd het toch mooi remise....
Denivet Axel (1847) 1-0 Oosterlinck Luc (1681)
Koos resoluut voor mijn olifantengambiet, maar tegen deze spelers mag ik dat nooit meer spelen.
Sleurs Juliette (1479) ½-½ Keiser Marc (1839)
Machtige mooie remise naar een mooie lange strijd.
R4
De Block Yordi (1976) 0-1 Werner Ivan (2110)
Zeer spijtig voor Yordi, dat hij na 5 uur spelen met lege handen zat. In de tijdnood liet hij misschien remise liggen.
Van Hoorebeke Jimmy (1720) ½-½ Sleurs Juliette (1479)
Juliette bood zelf remise aan, geweigerd door Jimmy, hij stond een pion voor. Dan werden de toren geruild en was er een eindspel met ongelijke lopers dus weer een mooie remise. Ze zweeft op wolken.
Oosterlinck Luc (1681) 0-1 Lucifora Nicolas (1805)
Kwam in een Franse opening beter te staan, maar door een onnauwkeurig plan verloor hij, Pc3 was een beter plan geweest zie foto. Luc was diep ontgoocheld, maar het lange wachten op Yordi vrolijke hem een beetje op, omdat hij ook bij betere spelers de ontgoocheling zag bij remise of verlies.
Zwarte maandag voor Luc.

TPC Open van Charleroi
Dag 2 Ronde 2 Uitslag
Real Thibault (2071) ½-½ De Block Yordi (1976)
Oosterlinck Luc (1681) 0-1 Watelet Sylvain (1902)
Venet Alfred (1692) 0-1 Sleurs Juliette (1479)...
Vandaag 2 ronden voorzien om 10u en 17u
Dag 3 Ronde 3
De Block Yordi (1976) - Jognery Lionel (1960
Vandaag de eerste overwinning.
Denivet Axel (1847)-Oosterlinck Luc (1681)
Afwachten en proberen mijn foutjes uit mijn spel te krijgen.
Sleurs Juliette (1479) - Keiser Marc (1839)
Niets te verliezen, maar zo een dag lijk gisteren smaakt naar meer.

TPC open van Charleroi
Dag 2 ronde 2
Met mijn Italiaanse opening, duwde ik Sylvain in verdediging, rond zet 20 werd het eerste stuk geruild. Dan liet ik hem ontsnappen, Sylvain kwam in de aanval, mijn pionnenstructuur was eraan, ik had mijn toren op c1 gezet, beter was b1. Dan zag ik de bui hangen en offerde een stuk, de computer vond dat de beste zet, maar mijn 2de stukoffer was er teveel aan. Ik gaf dan maar rap op. Foto hieronder, de fase met de toren ik kon hier de schade beperken met Tb1 te spelen.
De familie Sleurs was zeer blij met haar eerste overwinning tegen een 1700. Yordi probeerde van alles om een mat te vinden maar Thibault verdedigd zich goed, dus remise. Luc was zeer moei en ga vroeg gaan slapen, morgen 2 wedstrijden op het programma.

Vandaag start mijn schaakweek, richting Charleroi over Peizegem (nooit van gehoord) deelgemeente van Merchtem waar Yordi woont. Dan mijn GPS niet op snelste maar wel op korste gezet. Wat denk je hij stuur mij dwars door Brussel. De ontmoeting met mijn vele schaakvrienden was hartelijk. De eerste keer dat ze hier de 228 deelnemers (record aantal deelnemers) in 3 groepen verdeelden. Ik zit de B- groep van 1500 tot 1900 ELO. Ik heb gewonnen, Juliette durf mee doen in de B- groep en verloor, Yordi start in de À-groep en verloor. Ik slaap in hotel Vandervalck. 

Verslag over mijn partij in 4 fasen:

De opening, kort maar duidelijk, ik ken deze opening omdat ik het zelf voorbereid heb met 1 van mijn leerlingen. Een pion voor, maar veel verdediging werk voor de boeg (foto 1), fase hier denk ik verkeerd, gewoon ik sta voor, de aangeboden pion aanvaarden. (Foto 2) in de fase 3 kom ik een pion achter in plaats van voor te staan. (Foto 3) Ik dacht na de torenafruil, hoe ga ik hier remise houden. Ik had een plan maar dan kwam de blunder van Tristan, stukverlies en de ontgoocheling lag bij onze sympathieke Tristan (1864). (Foto 4)

Groot nieuws voor de club, we hebben bij VDK een zichtrekening geopend. Onze website zit in de zoekmachine van google. Ons bestuur is definitief gekend. Voorzitter: Jurgen Claeys, secretaris: Luc Oosterlinck en penningmeester Sally Sommer.

Eind conclusie van het 39ste Eastman Open van Gent
+55
01 Schuermans Robert 2141 M Deurne BEL 5.0 5
23 Oosterlinck Luc 1681 M Torens Gent BEL 2.0 5 --- 5.5 1701 mijn tpr valt mee maar mijn spelniveau was niet zo denderend.
24 Van Steenwinckel Hugo 1651 M Humbeek BEL 2.0 5 --- 5.5 1605
Open
001 Epishin V. 2557 GM M RUS 8.0 9 2712
039 Vandelacluze I. 2126 M Wetteren BEL 5.5 9 2157 werd 7de in de groep 200-2149.
072 Tomme L. 2021 M Waregem BEL 5.0 9 2061
075 Pauwels X. 1996 M Wetteren BEL 5.0 9 2094 werd 16de in de groep 1850-1999
127 Moerman T. 1872 M Wetteren BEL 4.5 9 1838 was geen slecht toernooi, maar het kan altijd beter. Werd 35ste in de groep 1700-1849
147 Vanhauwaert K. 1749 M Landegem BEL 4.0 9 1771
212 Nemegeer A. 1406 M Aalter BEL 3.0 9 1387 zal hier veel bijgeleerd hebben, wat het belangrijkste was van dit toernooi.
216 Langie J. 1326 M Torens Gent BEL 2.5 8 1554 Jeroen liet hier weer mooie stellingen zien, maar het afmaken daar moet eraan gewerkt worden.
https://www.kgsrl.be/open2016/index.html

Dag 5 39ste Eastman Open van Gent
Nog wat bank verplichtingen voor de club verzorgen.
Het is vroeg spelen om 11u.
+55 Ronde 5
13 Lefebvre Willy (1518 N) - Oosterlinck Luc (1681 F) ½-½
Ik kies resoluut voor mijn blitz- gambiet. Kwam een stuk voor 2 pionnen voor en een slechte koning. Doe een grote fout door niet te ontwikkelen, had geluk dat Willy de mat in 1 niet zag. In de eindstelling stond ik iets lichter beter, maar was content met het remise aanbod van Willy. (zie foto)
Open Ronde 9
Jeroen was ziek geworden.
050 Voogt B. (2117 N) - Moerman T. (1872 N) ½-½
Toch een mooi eindsprint voor Thomas.
109 Nemegeer A. (1406 N) - Vanson Jolien ( 0 ) 1-0
Arne kon eindelijk zijn e4 opening gebruiken, maakte gebruik van de penning op het paard en dame om voordeel te halen die hij goed afmaakte.
De jongeren nodig mij nog uit voor iets mee te gaan eten. Maar mijn pijp was uit en ik heb veilig gekozen voor naar huis te gaan en te gaan slapen.
Nu kan ik nog meer verplicht uitrusten in het UZ.
https://www.kgsrl.be/open2016/index.html

Dag 4 39ste Eastman Open van Gent 

Luc had een moeilijke morgen met veel in slaapvallen. Toch Arne nog voorbereid en sorry Jeroen in slaap gevallen. Juist op tijd wakker geschoten om te vertrekken.

+55 R4                                                                                                                                                                                                     Tegen vriend Hugo. Maar op het bord zijn we vijanden. De partij verliep met wisselende kansen, iets meer voordeel voor Hugo. Maar dan bood ik remise aan geweigerd door Hugo. Daarvoor liet een kans op grote winst liggen. Maar vond het niet aan het bord. (zie Foto) en vervolg analyse van Houdini. 1. +- (5.45): 39.Pc6+ Ke6 40.Pd8+ Ke5 41.Dc7 Dxc7 42.dxc7 Pe7 43.Pc6+ Kd6 44.Pxe7 Kxc7 45.Pxd5+ Kd6 46.Pxf6 Ke5 47.Pd7+ Kd6 48.Pb6 Ke6 49.Kg2 Kd6 50.Kg3 Kc6 51.Pc4 Kd5 52.b3 g5 53.Pe3+ Ke5 54.Kg2 Kf6 55.Pd5+ Ke5 56.Pb4 Kd6 57.Pxa6 Kc6 58.Pb4+ Kc5 59.Pc2 Kb5 60.a3 Kb6 61.Pd4 Ka5 62.Pf5                                         Dan liet ik Hugo mij eeuwig schaak geven. Beide content met remise.

Open Ronde 7

070 De Schepper M. (1670 N) - Moerman T. (1872 N) ½-½ Thomas vond het goede plan niet en berust in remise.                         104 Boons L. (1600 N) - Langie J. (1326 N) ½-½ Jeroen schuift naar remise.                                                                                         112 De Smet C. ( 0 ) - Nemegeer A. (1406 N) 0-1 Arne geduldige opbouw, probeert een pion op b2 te veroveren met Dame maar zag op tijd in dat dit geen goed plan was (10 min nagedacht over deze damezet, prima). Dan maakt C. een tactische fout die Arne goed afstraft en met de goede slagzet en een goede tussenzet (een stuk slaan met schaak) won hij een stuk. Rustig afgewerkt, prima!

Familie Tomme was op bezoek, aangenaam om met hun nog een keer te kunnen keuvelen.De hitte golf was niet aangenaam. Hans had er genoeg van de speelomstandigheden boven in de zaal, beneden viel het nog mee.

Open ronde 8                                                                                                                                                                                               072 Moerman T. (1872 N) - Hahné M. (1747 N) 1-0Thomas maakt een fout in de openingstheorie goed af.                                         101 Langie J. (1326 N) - Decroos F. (1690 N) ½-½ Jeroen was weer blij met zijn mooie remise.                                                         098 Weise D. (1787 N) - Nemegeer A. (1406 N) 1-0 Arne tegen een sterkere tegenstander, dacht niet aan rokeren, maar wel aanvallen zonder dat alle stukken in het spel waren. De tegenstander maakte deze fout goed af.

https://www.kgsrl.be/open2016/55+.html

Dag 3 van 39ste Eastman Open van Gent                                                                                                                                                 In de voormiddag met Arne en Jeroen bezig geweest in de voorbereiding. Bij de Bank inlichtingen genomen voor onze clubrekening en verzekering.

Ronde 3                                                                                                                                                                                                            Ik kwam ruim op tijd toe en kreeg het nieuws te horen van Antoon dat zijn onderzoek in het hospitaal wat was uitgelopen en dat hij maar rond 16u aanwezig ging zijn. Wij starten onze partij dus wat later. Tijdens zijn afzetten van telefoon ging zijn telefoon nog af. de partij was zoals ik lichtjes had bekeken in mijn hoofd. Het Evans gambiet, ik had de variant met Ld6 gekozen, maar het liep fout daarna met snelle opgave.                                                                                                                                                             08 Gabriels Antoon (1842 N) - Oosterlinck Luc (1681 F) 1-0                                                                                                                     Open Ronde 5                                                                                                                                                                                                049 Stam H. (2086 N) - Moerman T. (1872 N) 1-0 Hij speelt zijn theorie slecht en kwam dan ook slecht te staan met verlies tot gevolg.                                                                                                                                                                                                           091 De Baets C. (1750 N) - Langie J. (1326 N) 1-0 Een mooie stelling en dan liep het fout.                                                                       115 De Caluwe G. (1245 N) - Nemegeer A. (1406 N) 0-1 Ik had mijn twijfels over zijn moraal na zijn 4 nederlagen, maar hij nam Gerard met agressief spel bij de keel en won overtuigend met wel nog kinderziektes door rap spel. De nul is achter zijn naam.

Open ronde 6                                                                                                                                                                                             De warmte eist zijn rol op.                                                                                                                                                                       072 Moerman T. (1872 N) - Dhuyvetter K. (1735 N) ½-½ Thomas ging deze keer niet diep en was content met remise tegen Koen.   101 Langie J. (1326 N) - Ninclaus W. (1661 N) 0-1 Jeroen kwam weer goed te staan, maar dan liep het fout.                                       108 Nemegeer A. (1406 N) - Vanhoucke K. (1576 N) 0-1 Arne liet een stuk in het centrum onbeschermd achter als cadeau, gretig aanvaard door Kobe, einde verhaal.

Vandaag mag ik tegen vriend Hugo opboksen. Maar heb nog wat andere taken om te doen.

https://www.kgsrl.be/open2016/index.html

Dag 2 van 39ste Eastman Open van Gent.+55 R2

12 Oosterlinck Luc (1681 F) - Lammens Martin (1479 N) 1-0 Luc won rap een pion. Liet Martin geen enkel kans op tegenspel en wacht geduldig op zijn kans om toe te slaan.

Open R3

078 Tamerus H. (1912 N) - Langie J. (1326 N) 1-0 Een maatje te groot.                                                                                                 094 Boons L. (1600 N) - Moerman T. (1872 N) 0-1 Ervaring tegen jong, Thomas bleef bij de les en won gemakkelijk.                     103 Been K. (1675 N) - Nemegeer A. (1406 N) 1-0 Hier won de ervaring van jong, maar toch goed tegenspel van Arne, verloor omdat hij een slechte loper had.

Voor de blitz was het weer gezellig lijk een jaar geleden met Lowie, Thomas, Xander en Arne.

Open R4

073 Moerman T. (1872 N) - Decroos F. (1690 N) 1-0Thomas maakte gebruikt van de zwaktes van Decroos (die hij zelf een jaar geleden ook nog had) om gemakkelijk te winnen.                                                                                                                                 092 Langie J. (1326 N) - Dellaert S. (1748 N) ½-½ Jeroen had weer een mooie aanvallende stelling en zoals de jongeren rond mij zegde hij haalde het maximum er niet uit, maar remise is wel een prachtig resultaat.                                                                         107 Nemegeer A. (1406 N) - Van De Kelder Y. (1706 N) 0-1 de stelling van Arne was redelijk als ik ging gaan kijken, maar iets later was hij verdwenen.

https://www.kgsrl.be/open2016/index.html

39ste Eastman Open van Gent
Luc doe mee bij de veteranen of oudjes, 1 wedstrijd per dag en dan genieten van de stressfeer ter plaatse.
1ste ronde tegen Luc Van Hoecke met zwart. Luc zag mijn aanval niet komen en verloor kwaliteit. Ik wilde zo rap mogelijk afruilen en had zijn dreiging met schaak onderschat na h5, (zie foto) g5 en ik stond beter. Maar ik was onnodig bang van Pf5. Luc speelt het goed uit naar mat.
Open R1:
007 Docx S. (2421 N) - Moerman T. (1872 N) 1-0
Thomas liet de kans op gelijke stelling liggen nadat hij dacht dat hij niet goed stond, maar dat was maar schijn.
097 De Kruif K. (1986 N) - Nemegeer A. (1406 N) 1-0
De partij ging gelijk op, er ontstond een open c-lijn en Arne nam deze met Dc7 in een kleine fout waar een 1900 speler gebruik van maak.
106 Lenders I. (1943 N) - Langie J. (1326 N) 1-0
Te sterk voor Jeroen.
R2 Open:
074 Moerman T. (1872 N) - Rommel P. (1633 N) 0-1
Een wedstrijd om zo rap mogelijk te vergeten. Ik heb na de wedstrijd het goed kunnen opvangen dit pijnlijk onnodig verlies denk ik met ons gesprek.
090 Nemegeer A. (1406 N) - Wagner H. (1807 N) 0-1
Arne was ook diep ontgoocheld, Luc liet hem eerst wat kalmeren in zijn directe omgeving en start dan een gesprek. Hij stond beter voor mij gelijk, maar zijn temperament zeg aanvallen in plaats van eerst een beetje veiligheid inbouwen een gaatje maken voor een veilige koningstelling is soms noodzakelijk.
112 Langie J. (1326 N) - Van De Kelder Y. (1706 N) 1-0
Ik zag de stelling ik zag de zet van Jeroen en ik wist dat hij de volgende stunt binnen had, hij straalde als hij mij zag. Moment Luc hem laten herinneren aan het BK na zijn winst tegen een +1700 was hij ook aan het zweven. Probeert zo rap mogelijk met de voetjes op de grond te geraken Jeroen en doe zo verder.
Ik wens Kurt,Wim, en Piet in het open Guy, Rudy en Antoon in de +55 (vrienden van Landegem) Ian, Lowie en Xander ook veel succes en schaakplezier op het toernooi.
https://www.kgsrl.be/open2016/niet_gestart.html

De videolessen van Marcel Lek de hoofdstukken 5 tot 8 zijn beschikbaar. Hoofdstuk 5: algemeen, Hoofdstuk 6: Tactiek 2, Hoofdstuk 7: Koningsaanval, Hoofdstuk 8: Opening.

De videolessen van Marcel Lek de eerste 4 hoofdstukken zijn beschikbaar. Hoofdstuk 1 (stap 1), Hoofdstuk 2: Tactiek (stap 2), Hoofdstuk 3: Opening , Hoofdstuk 4: Matvoering en de sleutelvelden.

Belgisch Kampioenschap in Butgenbach zit er op.

Eindconclusie

De kampioenen zijn gekend: bij de experten stond geen maat op Tanguy Ringoir, de groot meester was deze keer ongenaakbaar. In de open reeks was Adrian Roos ongenaakbaar en kan nu zijn Fide meester titel aanvragen. Bij de dames stond er geen maat op Hanne Goossens.

31. Moerman, Thomas 1872E M 432-WETTEREN 9 4 2 3 5.0 31.0 18.25 : Onze groep was Thomas de beste, zijn mooie stellingen tegen spelers boven 2100, beloven veel voor de toekomst. Hij brengt mij het meest vreugde op (zelf traantjes) ook dank aan Ian om te helpen in zijn vooruitgang. Hij behaalde hier een score van 5 op 9. Met 4 gewonnen wedstrijden, 2 remise en 3 verloren. Bij die verloren was er ene tegen Stief +2200 dat hij gewonnen stond, maar te vroeg dacht dat het binnen was.

56. Verheyen, Olivier 1693E M ?-? 9 4 0 5 4.0 26.0 11.50 Olivier een wissel vallig toernooi, als hij wilt beter worden zal hij zijn denkwijze moeten veranderen. Spijtig genoeg kan ik hem geen vaste plaats in mijn interclubploeg geven en zullen we zoeken naar een andere ploeg waar hij wel tot zijn recht komt.

59. Oosterlinck, Luc 1681E M 404-De Drie Torens 9 2 4 3 4.0 23.5 10.25 Mijn toernooi begon slecht, 0,5 op 4, maar als de beslommeringen van de start weg waren. Ging het cresendo omhoog ook mijn spel niveau en eindigde met een mooie 3,5 op 5.

71. Langie, Jeroen 1406E M 404-De Drie Torens 9 3 0 6 3.0 25.5 8.50 Het was zijn eerste volwassentoernooi, zijn winst tegen een +1700 was een hoogtepunt. Speelt nog iets te rap op de belangrijkste fase van de partij.

Ik bedankt de organisatie en arbiters voor de het mooie Belgisch Kampioenschap 2016 in Butgenbach.

Veerle ook bedankt voor de opvangst van de jongeren.

https://www.schach.be/bk2016/de/open_de.html

BK laatste dag
Opkuisen van de kamer en afscheid nemen van de sympathieke baas van het hotel De Hoge Venen.
We waren ruim op tijd aanwezig om te spelen om 11u.
Ronde 9
Luc verrast Sterre met zijn openingskeuze, het Spaans of Ruy Lopez. Dat leverde vele mooie stellingen op, waar niemand groot voordeel kon uit halen. Luc zag in de stelling (zie foto) geen nut meer om verder te spelen en bood remise aan en aanvaard door Sterre. Een mooi einde voor Luc.
Thomas weigerde het aanbod van Ayla af en ging voor de winst die hij duidelijk haalde met bravoure.
Olivier deed het in de laatste ronde wel perfect, zonder tegenkans greep hij de tegenstander naar de keel en maakte het met stijl af.
De terugweg verliep vlot, juist een Luc toertje is er altijd bij.
De uitslag van ronde 9
19 44. Vincent, Ayla 1802N (4) - 31. Moerman, Thomas 1872E (4) 0 - 1
28 60. Oosterlinck, Luc 1681E (3½) - 51. Dauw, Sterre 1745E (3½) ½ - ½
33 59. Verheyen, Olivier 1693E (3) - 68. Bau, Jasper 1611E (3) 1 - 0

Voorspellingen en paringen ronde 9

19 44. Vincent, Ayla 1802N (4) - 31. Moerman, Thomas 1872E (4) - de laatste loodjes wegen het zwaarst, komaan Thomas sluit uw toernooi met spirit af.                                                                                                                                                                                28 60. Oosterlinck, Luc 1681E (3½) - 51. Dauw, Sterre 1745E (3½) -Mag deze jeugdspeler niet onderschatten.                                  33 59. Verheyen, Olivier 1693E (3) - 68. Bau, Jasper 1611E (3) - Hij wilt voor mij eindigen?                                                                   40 75. Langie, Jeroen 1406E (2) - 80. spielfrei (0) + - - spijtig maar toch een punt erbij.

Uitslagen ronde 8

22 31. Moerman, Thomas 1872E (3½) - 49. Pattyn, Luc 1752E (3½) ½ - ½
27 43. Demoulin, Paul 1803N (3) - 60. Oosterlinck, Luc 1681E (3) ½ - ½
35 72. Marmenout, Sylvain 1497E (2) - 59. Verheyen, Olivier 1693E (2) 0 - 1
37 68. Bau, Jasper 1611E (2) - 75. Langie, Jeroen 1406E (2) 1 - 0

Gisteravond is onze blitzer Olivier eerste geworden onder de 1600. Hij genoot van zijn prijs.
Deze morgen kregen we als verrassing een zacht gekookt eitje. Bij het verorberen zat ik te denken hopelijk ben ik niet zacht eitje tijdens de partij. Als we ons begeven naar de speelzaal zag ik De 97 jarige Paul gaan helemaal in het wit. Dat lokt bij mij de uitspraak op: hij leeft in hoop en ik ben gekleed in het zwart, ik leef in rouw.
Jeroen verloor de strijd om de open lijn en ook... de partij.
Olivier kwam in het vierpaarden spel terecht, zijn aanval kon hij mooi afwerken. Maar zijn denkwijze moet hij dringend veranderen.
Thomas deed er alles voor om te winnen maar de muur was niet te slopen, dus remise.
Luc speel de opening niet goed, kroop in zijn schelp. Kreeg dan een idee om zijn stuk te offeren om tegenspel te krijgen en dat lukte wonderwel met hulp van Paul. Dus geen stukverlies maar wel een pion voor. Zijn bobijn was op en ik bood remise aan, aanvaard door Paul.
De 2 belangrijkste fase van de partij hieronder, stukverlies en remisestelling.

Voorspellingen ronde 8 en paringen

22 31. Moerman, Thomas 1872E (3½) - 49. Pattyn, Luc 1752E (3½) Een moeilijke tegenstander maar wel haalbaar. 27 43. Demoulin, Paul 1803N (3) - 60. Oosterlinck, Luc 1681E (3) Niet te onderschatten tegenstander is wel al 97 jaar maar is nog zeer helder van schaakgeest. 35 72. Marmenout, Sylvain 1497E (2) - 59. Verheyen, Olivier 1693E (2) Ervaren speler opletten geblazen voor Olivier. 37 68. Bau, Jasper 1611E (2) - 75. Langie, Jeroen 1406E (2) komaan Jeroen ga ervoor.

Foto hieronder van Luc zijn 97 jarige tegenstander tegen de 11 jarige Constantijn.

https://www.schach.be/bk2016/de/open_de.html

De uitslagen ronde 7

33 59. Verheyen, Olivier 1693E (2) - 74. Vanhauwere, Anton 1466E (2) 0 - 1                                                                                            34 75. Langie, Jeroen 1406E (2) - 60. Oosterlinck, Luc 1681E (2) 0 - 1                                                                                                     12 4. Goossens, Hanne 2180N (3½) - 31. Moerman, Thomas 1872E (3½) 1 - 0

Dag 6
Geen WiFi in het hotel, dan maar blitzen tegen onze blitzer Olivier. Nog een noendutje en dan gereed voor de strijd.
Partij 7
Jeroen start met zijn geheim wapen, voor mij is daar niet veel aan. Hij vroeg remise aan en ik weigerde. Omdat ik een plan had om een vrijpion te maken over de C-lijn. Hij maakte nog een fout dat hem 2 pionnen kost. Maar Luc dacht dat hij het perfect ging afmaken, maar Olivier had gelijk er zat een patmoment in. Het grappige of het triestige van ...dit moment is dat Luc geen goed gevoel had in de partij van Olivier. Hij dacht niet aan de veiligheid van zijn koning en liep geforceerd mat. Daar gaat zijn goede stelling in de rook op.
Thomas streed weer als een leeuw, hij kwam een kwaliteit voor tegen 1 pion. In tijdnoodfase won Hanne een 2 de pion. Maar haar koningsaanval was vernietigend. Thomas liet weer mooie staaltjes zien van zijn groeiende schaakkunsten.
Olivier kon mij niet overtuigen om mee te doen aan de blitz deze avond.
Warre kon ook een traantje weg pinken nadat hij mat liep tegen Emile met 2 pionnen voor. Schaakleven kan hard zijn.

Voorspelling en paringen ronde 7

12 4. Goossens, Hanne 2180N (3½) - 31. Moerman, Thomas 1872E (3½) weer een mooie uitdaging voor Thomas                             33 59. Verheyen, Olivier 1693E (2) - 74. Vanhauwere, Anton 1466E (2) niet onderschatten en denk a.u.b. aan je mindere punten.  34 75. Langie, Jeroen 1406E (2) - 60. Oosterlinck, Luc 1681E (2) duel tussen clubgenoten we zullen zien hoe het afloop.

Dag 5
Rustige dag, wat opzoekingswerk en voorbereiding. Discussie met Olivier over zijn zwakke punten in zijn stelling.
Partij 6
Jeroen had een veel belovende stelling, maar hij verloor. Olivier kwam op +3 te staan met mooi spel, maar dacht niet aan zijn zwakke koning, ruimte geven aan de koning. Beantwoord een aanval op zijn koning verkeerd, kwam op 0 te staan. Kon niet berusten in eeuwig schaak ...en verloor.
Luc kreeg niet zijn voorbereiding op het bord. Maar maakte nu wel zwakste in de Pirc opening. Die hem kwaliteit tegen een pion opleverde en dan zeer rustig naar winst gespeeld.
Thomas zijn stelling was weer zeer goed. Maar nu sleep hij wel remise uit tegen een +2100, proficiat Thomas.
Tijdens het eten in Robin Hood ging de discussie weer over zijn zwakke punten, maar ik kon Olivier er niet van overtuigen.

Paringen en voorspellingen ronde 6

10 31. Moerman, Thomas 1872E (3) - 5. Lee, Deon 2179E (3) Kan Thomas weer een goede stelling opbouwen en naar remise of winst leiden.                                                                                                                                                                                                  27 48. Sohet, Cedric 1762N (2) - 59. Verheyen, Olivier 1693E (2) Olivier laat een keer zien in een lange partij tegen een evenwaardige tegenstander.                                                                                                                                                                        29 50. Marechal, Georges 1748N (2) - 75. Langie, Jeroen 1406E (2) Kan Jeroen weer stunten?                                                         37 60. Oosterlinck, Luc 1681E (1) - 76. Laureys, Jo 1359E (1)  Kom de spirit terug.

Uitslagen ronde 5

20 53. Lenoir, Aurele 1731E (2) - 31. Moerman, Thomas 1872E (2) 0 - 1
25 75. Langie, Jeroen 1406E (2) - 39. Temmerman, Hans 1834E (2) 0 - 1
36 76. Laureys, Jo 1359E (1) - 59. Verheyen, Olivier 1693E (1) 0 - 1
37 60. Oosterlinck, Luc 1681E (½) - 78. Michielsen, Lies 1321E (1) ½ - ½

Dag 4 ronde 5
'S morgens liep alles perfect. Ook voor Luc in de voorbereiding tegen Olivier.
Lies was jarig vandaag, ze was super gemotiveerd. Luc ook maar de vorm is er niet. Ze bood remise aan in een betere stelling. Olivier was blij met zijn koningsaanval die mooi voorbereid was. Jeroen kon Hans niet bezwindelen. Thomas maakt zijn mooie stelling wel af deze keer.
Luc zijn eindstelling met wit.
Onze uitslagen
R2
24 31. Moerman, Thomas 1872E (0) - 77. Boudry, Rik 1352E (½) 1 - 0
25 60. Oosterlinck, Luc 1681E (0) - 19. De Bock, Thijs 1989E (0) 0 - 1
26 42. Van Puyvelde, Stijn 1813N (0) - 59. Verheyen, Olivier 1693E (0) 1 - 0...
8 56. Van A tot Z 1702E (0) - 75. Langie, Jeroen 1406E (0) 1 - 0
R3
22 63. Woyave, Pascal 1635E (1) - 31. Moerman, Thomas 1872E (1) 0 - 1
36 59. Verheyen, Olivier 1693E (0) - 71. Michielsen, Kobus 1534E (0) 1 - 0
37 74. Vanhauwere, Anton 1466E (0) - 60. Oosterlinck, Luc 1681E (0) 1 - 0
39 75. Langie, Jeroen 1406E (0) - 62. Van De Craen, Piet 1662E (0) 1 - 0
R4
8 31. Moerman, Thomas 1872E (2) - 6. Gijsen, Stief 2175N (2) 0 - 1
24 59. Verheyen, Olivier 1693E (1) - 41. Vincent, Gwijde 1817E (1) 0 - 1
33 54. Visse, Bernard 1728E (1) - 75. Langie, Jeroen 1406E (1) 0 - 1
38 67. Castiau, Julien 1619E (0) - 60. Oosterlinck, Luc 1681E (0) ½ - ½
Paringen voor vandaag
20 53. Lenoir, Aurele 1731E (2) - 31. Moerman, Thomas 1872E (2) -
25 75. Langie, Jeroen 1406E (2) - 39. Temmerman, Hans 1834E (2) -
36 76. Laureys, Jo 1359E (1) - 59. Verheyen, Olivier 1693E (1) -
37 60. Oosterlinck, Luc 1681E (½) - 78. Michielsen, Lies 1321E (1)
Dag 3 BK in Butgenbach
Criterium tussenstanden na Oostende zijn gepubliceerd. Wij dachten dat we te laat waren voor ons ontbijt. Dus zelf koeken gaan halen in Nindrum, maar toch een Luc toertje gedaan in de terug weg. Iets later kwam madam zich verontschuldigen voor het niet gereed staan van het ontbijt. Haar kindje was ziek gevallen. Luc kon zijn middagdutje doen, Olivier mocht hem zelf wakker maken.
Partij 4
Een grote verrassing voor mij, in ELO waren we ongeveer even ster...k. Luc koos nu geen gambiet te spelen, kreeg van Julien het Spaans op zijn bord. Had het moeilijk maar zag op tijd dat hij de pion niet mocht slaan met Dame, anders kreeg hij een moordende centrumaanval tegen. Julien verdedigde zijn koning goed en Luc berust in remise. Olivier kreeg een koningsaanval op zijn nek van Gwijde, kon wonderwel ontsnappen met zijn koning, maar ging dan toch in de fout. Jeroen zag ik in een open stelling tegen een +1700 weer zijn grote kracht naar boven komen, hij kreeg vele schouderklopjes voor zijn mooie overwinning. Luc stel vast dat er maar 2 borden nog bezig waren bij de experts. Ik zag Thomas rokeren in een betere stelling voor hem tegen +2200 , maar hij verloor toch.
Nog iets gaan eten met mijn bankier Olivier.

BK in Butgenbach dag 2 partij 3

Van de middag een broodje gezond beleg gaan halen bij onze buren. Verder gewerkt aan het criterium. Positief is dat ik hier al rond rijd zonder gps.
Partij 3
Luc was rap klaar. Hij dacht een stuk te winnen, maar zag de winnende tegenzet van Anton niet aankomen. Traantjes tot gevolg en bij Veerle kunnen bijpraten. Daar kreeg ik het goede nieuws van Olivier dat de nul weg is achter zijn naam. Jeroen glansde nadat hij een stuk achter kwam in een open stelling, Ian had het nog gezegd dat hij zich eruit ging zwendelen. Thomas vond dat het in het eindspel tegen -2000 gemakkelijk gaat om de winst binnen te halen. Wij hebben nog een schnitzel gaan veroveren. En nu ga ik aan mijn bureel gaan zitten voor verder te werken aan het criterium. Het is 9u20.

BK in Butgenbach dag 2 partij 2

Het morgenontbijt viel mee, niet te veel maar wel genoeg.
Ronde 2
Alle drie bijna gelijktijdig gedaan. Olivier kreeg een koningsaanval tegen, het kost hem een stuk (alternatief was enkele pionnen). Jeroen rokeerde kort en kreeg ook een koningsaanval tegen. Die hij verloor van A tot Z. Luc speelde goed tegen Thijs maar liet remise liggen, maar hij kan niet beter. (Zie diagram) Thomas kwam een stuk voor en geduldig afruilen naar de winst.

BK in Butgenbach

De eerste dag de eerste kans, 0 op 3 was niet goed. Thomas mist de beste kans op winst.

Serge Herzet (1928 Fide) - Luc Oosterlinck 1-0

Tim Ghyselen (1552) - Thomas 1-0

Jeroen - Astrid Barbier (1826) 0-1

website:


Nieuwe interclubdatums gekend

De nieuwe elo's zijn uit. Eerst Belg. en dan Fide

Thomas 1787 (-2) 1872

Robin 1636 (-12) 1672

Luc 1606 (-1) 1681

Amir 1387 (-7) 1449

Jeroen 1326 (+66) 1406 onze grootste stijger, dankzij het speelplezier op de vrijdagavond in Landegem.

Elisabeth 1293 (+51) 1383 ook niet te onderschatten haar vooruitgang.

https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionFICHES/FRBE_Fiche.php

Onze voorzitter is ons eerste lid.

De transfers zijn geregeld bedankt Luc C. en Daniel H.

Wij deden mee aan het gezellig Soete Beese ploegentoernooi in Landegem onder de naam van UPGRADE DE DRIE TORENS, zoals op onze nieuwe polo's te bezichtigen waren.  Wij hadden 1,5 ploeg. Thomas en Jeroen scoorden bij de halve ploeg het meest van ons allen met 2op 2 voor Thomas op bord 2 en 1,5 op 2 voor Jeroen op bord 4. 

Ronde 1: Robin misrekende zich tegen Daan Philips en verloor. Luc mocht optreden tegen vriend Kurt, wij hebben mekaar een heel jaar ontlopen op de clubavonden. Wij waren er alle twee blij mee over deze loting. Kurt zet een koningsaanval op die Luc niet kon opvangen en dan was de verdiende zege voor Kurt en Danny binnen. Amir won met een mooi offer op f7 van Sofie Roels. Elisabeth maakte het Guy Ponnet moeilijk, maar de kleine kansjes die ze kreeg benut ze niet. Guy maakt het waar op het einde. Thomas won van Patrick Depraet en Jeroen hield Lucien Lefevre op remise.

Ronde 2: robin kon niets vinden tegen de speelstijl van Frederic Vandecasteele en verloor. Luc won door zijn agressieve opening een stuk en sympathieke Gerard Caluwe werd rap van bord geschoven. Amir werd geringeloord door Lasse Debune. Laura Decruyenaere hield Elisabeth op remise. 

Voordat we naar huis reden gingen wij nog een frietje gaan eten in Landegem city. 

Hieronder wat sfeerfoto's bezorgd door Lorre.

Criteriumtoernooi in Landegem, Jeroen kon hier zijn nieuwe polo laten zien. Hij werd 32ste met een 3 op 7: verloren van Lowie T.,(1983) verloren van Tibo L. (1785), gewonnen van Mattijs S. (1088), remise tegen Stefaan B. (1151), remise tegen Christilla R. (N.G.), verloren van Tibo M. (2000), en gewonnen van Tomas C (1400). De verwachte uitslagen, blijft wel mooi staan in de top 5 in de tussenstand na Landegem op plaats  4. Thomas speelde ook in de open reeks en werd 14de met 4 op 7. Speelde mooie partijen maar kon tegen de +2000 remise of meer niet uit zijn goede stellingen halen.

 • De kampioenschappen in Landegem zitten erop. 
 • Jeroen en Luc hebben er zoveel mogelijk aanwezig geweest.
 • Eindklassement Herfsttoernooi:
 • 12de Luc met 3,5 op 6.
 • Eindklassement LentetoernooiJeroen 15de met 3 op 8 wel C-reeks lentekampioen, hij is er zeer blij mee met zijn eerste titel.Luc 16de ook met 3 op 8.
 • CLUBKAMPIOENSCHAP 2015-2016: QUALITY AWARD
 • Hier werd Jeroen eerste proficiat.
 • Blitzkampioenschap
 • In de 2de reeks werd Luc 5de met 18,5p, 9de Jeroen met 13p.
 • Rapidkampioenschap
 • Luc 7de met 12,5p en C-reeks kampioen en Jeroen 26ste met 4p.
 • Volgend seizoen zijn we weer aanwezig met Jeroen, hopelijk Robin en Elisabeth. Dan kunnen we daar ons clubkampioenschap houden.

De laatste vrijdagavond in Landegem. Het was een rapid avond voor Jeroen en Luc. Jeroen behaalde 2,5 op 7, had geen geluk met de paringen. Luc werd 2de met 5 op 7, alleen verloren van de twee Ronny's, De Corte werd eerste en Bonne eindigde gelijk 2de. Had veel geluk in de laatste ronde omdat Marc teveel op zijn matdreiging zat  te studeren, dat hij de simpele mat in één van Luc vergeten was. Luc werd ook C rapid-kampioen van Landegem.

Op de lagere school VBO Lochristi heb ik vrijdag mogen een opstappertje 1 diploma uitgereikt, Warre behaalde 11 op 12, normaal 12 op 12, maar ben redelijk streng.

Vrijdagavond clubavond Landegem Jeroen stond mij al op te wachten om mee te rijden. Hij wilde winnen want hij stond aan de leiding in de 3de groep van het Lentekampioenschap en nog een neven klassering. Sam vierde zijn Club kampioenschaptitel in stijl met 3 flessen hemelrijke dranken. Luc ging weer voor een prettige partij, die hij ook kreeg tegen Frederik. De gekende leeuw opening, Zag er remise uit, maar Luc beslist een aanval te doen met zijn dame in plaats de open lijn in te nemen met de toren (ontwikkeling). Hij kreeg het deksel op de neus en verloor. Jeroen speelde zijn gedurfde opening tegen Jos. Het ging goed tot wanneer hij een verzwakking maakte langs de koningsstelling zodat Jos er gebruikt van maakte om een kwaliteit te winnen en iets later de partij. Niet getreurd Jeroen uwe rechtstreekse kandidaat Stijn verloor ook. Nu nog de officiële mededeling afwachten dat je de titel binnen hebt. 

Een geslaagde dag voor De Drie Torens op de open deur dag van onze nieuwe thuishaven de lagere school Gaspard de Coligny, thx aan de directie, Jurgen, Elisabeth en Robin. Luc kon weer zijn passie voor het jeugdschaken tonen van 15u tot 21u.

De bestelde polo is toe gekomen, just in time voor de open deur dag van onze thuishaven Gaspard de Coligny. 

Gisteravond blitzavond in Landegem. Elk 5 minuten (de echte blitz) We worden in 2 groepen verdeeld, ik en Jeroen starten in groep 2. Jeroen eindigde derde een halfje meer dan ik, maar tegen de toppers in ons reeks Gino en Snoeck behaalde hij meer punten dan ik. Dus verdiend derde. 

De nieuwe FIDE ELO rating is verschenen.

https://ratings.fide.com

https://ratings.fide.com/calculators.phtml

 1. Moerman Thomas BEL 1872 (Lid van Wetteren maar wel product van mijn De Drie Torens)
 2. Oosterlinck Luc BEL 1681
 3. Claeys Robin BEL 1672
 4. Jalalijam Amir BEL 1449
 5. Langie Jeroen BEL 1406
 6. Claeys, Elisabeth BEL 1383 

Criteriumtoernooi in Hoboken

Met 4 jongeren naar Wilrijk gereden waaronder Jeroen. Hij behaalde 2,5 p op 7 in een zwaar bezette reeks.

Zijn ronde uitslagen: 8 Chaerle Josse (1899) - Langie Jeroen 1-0, 9 Langie Jeroen - Steegmans Pieter (1426)  ½-½ een mooie remise, 8 Rousseau Christilla (NG) - Langie Jeroen 1-0 de enigste stelling die ik van hem gezien had, hij speelde in een aparte zaal, was niet goed en verloor van deze lieve lachende Brugse Christilla. 9 Langie Jeroen - Vandenbulck Manuel (NG) 1-0. Zijn foutje uit de vorige ronde hersteld. 8 Vanhee Dirk ( 1426) - Langie Jeroen 0-1 mooie overwinning. 5 Langie Jeroen - De Block Yordi (1950) 0-1. 7 Vanden Bussche Steven (1798)- Langie Jeroen 1-0. De 2 laatste ronde waren ze te sterk. Hij was wel vermoeid want hij vielt in slaap naast mij. De terugweg was het opletten met het regenweer en de zondagchauffeurs.

Upgrade De Drie Torens wensen Jeroen een gelukkige verjaardag.

Wij hebben een lokaal, 

Basisschool Gaspar De Coligny Adres: Rijsenbergstraat 40, 9000 Gent

Zaterdag 21/05 ga ik met Ashkan en Mattice naar de Jef in Soignies

Zondag 22/05 ga ik met Jeroen, Mattice en Ashkan naar 4de Criteriumtoernooi in Hoboken (Wilrijk)

In aalter had onze Jeroen zijn glorie moment met de prijs onder de 1700 te winnen, proficiat doe zo verder.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin