Nationale Interclub 2022-2023

Nationale Interclub 2022-2023

Wij starten met de ervaring van een jaar in 4de afdeling te spelen, wij hebben de ambitie om bij de top mee te draaien en misschien meer. De kern is al zovele jaren hetzelfde gebleven.

25-9-2022     404 Drie Torens 1 - 422 MSV 4 4-0
16-10-2022     000 BYE 5L - 404 Drie Torens 1 
6-11-2022        404 Drie Torens 1 - 261 Opwijk 3 2-2
20-11-2022      462 Zottegem 4 - 404 Drie Torens 1   3-1                                                                                                      4-12-2022       404 Drie Torens 1 - 425 Dendermonde 2  1,5-2,5                                                                                          29-1-2023       436 LSV-Chesspirant 8 - 404 Drie Torens 1    1 - 3                                                                                        12-2-2023       404 Drie Torens 1 - 432 Wetteren 7  2,5 -  1,5                                                                                                5-3-2023        404 Drie Torens 1 - 128 Beveren 4   3 - 1                                                                                                        19-3-2023       417 Pion-Aalst 3 - 404 Drie Torens 1  0,5 -3,5                                                                                                16-4-2023       404 Drie Torens 1 - 401 KGSRL 18  4 - 0                                                                                                        30-4-2023      436 LSV-Chesspirant 9 - 404 Drie Torens 1   2,5 - 1,5                                                                    

Laatste ronde (11) naar de kampioen van 5de afdeling L, om onze tweede plaats te verdedigen. Wij hadden twee taarten mee om onze tegenstanders de Kampioen van 5de L te trakteren. Het was de eerste dag dat de zon dit jaar aanwezig was, we plaatsen ons buiten gezellig in het zonnetje. Mijn vele vrienden bij LSV Chesspirant kwamen een babbeltje slaan. Van de partijen heb ik niets gezien, hoorde links en rechts dat we het niet goed deden, alleen Jeroen kon winnen, Stef was vrijgevig, Killian (leerling van mij), maakt een dubieuze zet van Amir af, Robin had een slechte dag en Elisabeth een remise nadat ze een pion achter stond. Daar was onze tweede plaats gaan vliegen we werden toch derde. Robin werd topscorer van 5de L gedeeld met Calin en George.Na de afspraak geregeld hebben met onze jongeren voor ons afsluitend etentje, werd op voorstel van Amir gekozen voor een Indisch restaurant. Ik ging deze avond mee met LSV Chesspirant naar een Chinees restaurant in Dendermonde, het was zeer gezellig en smakkelijk, voldaan reed ik naar huis met een verbrand gezicht. 

Nationale Interclub ronde 10Wij mochten thuis, KGSRL 18 (familie Oloeriu) ontvangen. Het zag er rap op de 4 borden zeer goed uit. Robin had niet veel tegenstand nadat hij zijn paarden kon opstellen in verdedigende vak van Calin. Jeroen kon het ook afmaken met een mat tegen Cezar, Amir maakte het het ook mooi af tegen Bogdan. Elisabeth kwam een pion voor, verpruts dan deze pion met slechte stelling tegen Lacramioara, maar in dit lady's duel was toch op de meet, Elisabeth Claeys beter. Ze wilt met mij deze partij niet bespreken omdat ze zelf weet dat ze slecht speelde. Ik heb weer genoten van mijn jonge volwassenen hun analyse onder leiding van Robin. Wij staan nu tweede, moeten de laatste ronde naar de verdiende kampioen van 5de L, LSV Chesspirant 9 in Lokeren. Mijn jonge wolven zijn wel gemotiveerd om hun vel duur te verkopen. Robin neemt de leiding in de topscorer lijst van 5de L. 

Nationale Interclub R9 afd 5de L

Naar Aalst, onze voorzitter verzorgd het vervoer van onze spelers, zodat ik na een voormiddag les geven met Elisabeth aan onze gemotiveerde leerlingen van De Drie Torens.Onze jonge volwassenen waren al druk bezig met voorbereiden als ik toekomt.Jurgen had het geniale idee om een bakker op te zoeken, maar mijn fysiek reik zo ver niet en zag een bankje aan de Parel staan om uit te puffen, Jurgen ging verder op zoek naar een bakker, werd beloond met extra sandwiches bij de 2 smakelijke taartjes. De terug weg ging vlotter voor mij omdat het afdalend was.De eerste controle zag ik juist Elisabeth een stuk winnen en Robin kon zijn torens over de open lijn bewegen naar de tweede lijn, waar Joris zijn toren + koning een doelwit werden, dus 0-1. Elisabeth kwam als dansend binnen in ons zelf gemaakte analyse ruimte, hier werd Robin als analist gebombardeerd. Zijn eigen partij was zeer leerrijk voor Jurgen en Elisabeth, de theorie van de tussenzet die een pion opleverde. Eindspel van Amir werd hier tijdens de partij door ons naar winst gespeeld. Amir won wel maar op een andere manier, maar zijne uitleg over een vervelende pion was hilarisch. Jeroen besloot met een pion voor om remise te aanvaarden, zodat onze uitstap prima verliep, met winst van 0,5-3,5.LSV Chesspirant 9 is verdiend kampioen, volgende ronde hebben ze een vooruit geschoven wedstrijd gewonnen van LSV Chesspirant 8.Wij moeten wel de laatste ronde naar de kampioen in Lokeren. Wij kunnen nog oprukken als we 2 keer winnen, maar heb er goede moed in de spirit zit zeer goed in onze jonge volwassenen, die ik allemaal als jonge snaken zien bij mij komen om te leren houden van deze mooie schaakhobby. In de topscorer lijst van 5de afd L ruk Robin op naar de tweede plaats.

NIC R8 5deL tegen Beveren 4

Sorry aan de mensen van Beveren dat jullie voor de gesloten poort stonden.Jurgen deed zijn taak perfect, met goede gesprekken te voeren met de hobby schakers van Beveren.

Robin straft de mindere zetten van Marc, genadeloos af en won in 15 zetten.De op tijd komende Amir speelde sterk naar de overwinning zonder fout te maken Jeroen verloor een stuk tegen een sterk afmakende Danny. Elisabeth maakt het op haar manier ook mooi af. Het was genieten van de boeiende analyse met de sympathieke tegenstanders van Beveren. 

Door deze overwinning klimmen we naar de 4de plaats, kampioen worden zit er niet meer in LSV Chesspirant 9 heeft 4 punten voor met nog 3 ronden te gaan, als ze nog iets verliezen onderweg, (dat denk ik niet), spelen we in de laatste ronde nog voor de titel naar LSV Chesspirant 9. Maar we kunnen met de de goede spirit die nu in de ploeg zit nog strijden voor een top drie plaats. 

NIC R7 thuis tegen de leiders Wetteren 7Op voorhand was er al wat mails gebeurd, dat ze eerst maar met drie man afkwamen en op eerste bord FF gaven. Eindelijk kwamen ze toch met 4 man af en toch gene slechte ploeg.Robin kon aanvallen en drong de zwarte koning in de hoek, met stukken rond hem die eigenlijk weinig konden doen. Robin in zijn nopjes en sloop met de hamer de stelling rond de arme zwarte koning. 1-0. Jurgen speelde met zwart een wisselende partij, als hij koos voor de torens op de tweede lijn zat er veel meer in dan het zwakke Tc8, kon afruilen tot belangrijke remise. Elisabeth speelde in haar stijl naar een mooie overwinning. Amir speelde zeer sterk, kwam op 2 pionnen voorsprong, kon zijn pion naar tweede lijn bewegen, maar keek niet naar de enigste mogelijkheid van Johan die op mat speelde, waar Amir wel intrap. Wel positief is dat Amir nu wel met de groep de analyse deed van zijn partij.Wij wensen Luc Michiels veel beterschap toe.https://www.frbe-kbsb.be/index.php/interclubs/2022-2023

Nationale interclub r6

Om 10u telefoontje van de zieke Jurgen Claeys. Voelde mij er zelf niet goed bij, omdat het al lang geleden is dat ik speelde voor elo (mijn laatste partij 7/02/2020). Was bang dat ik bij verlies onder de 1500 elo zakte, had heel lang geleden een uitspraak gedaan dat ik ging stoppen met schaken als ik onder de 1500 zakte.De tegenstanders van LSV Chesspirant 8 ken ik goed, twee leerlingen van mij bij. Jeroen nam voorsprong tegen Paul, Lotus start sterk tegen Robin, ik vond mij goed staan als hij zeer rap zijn dame buiten bracht. Dan zag ik Amir een slecht offer doen op f2. Jeroen had een goede voorsprong, Robin kreeg een ideale stelling voor zijn lopers tegen de paarden van Lotus. Ik viel zijn dame aan en Stefaan ging in de fout met zijn dame, dus dameverlies, het was beter dat hij koos voor stukverlies. Yumi liet Amir niet meer in de partij komen en won. Ik deed wat rare zetten met mijn dame die onder druk kwam te staan. Robin liet zien hoe je de stelling van Lotus kon vernietigen met zijn lopers. Jeroen wacht af tot de definitieve fout van Paul. Ik kreeg eindelijk mijn stukken in goede stelling en dan was de winst ook binnen, Jeroen maakt het ook af met bravoure. 1-3 is een feit. Jack zag ik een mooie koningsaanval subliem afmaken.

Ronde 5

Wij ontvangen Dendermonde 2 nog altijd onder leiding van Augustijn.

Het weerziens was corona vrij, nog wat oude verhalen boven gehaald, start bij de Mercatel en eindigt bij dat ik al vele waters doorzwommen hebt en Augustijn nog altijd goed gesetteld is in zijn club. Mijn uitdrukking, hoge bomen vangen veel wind op.

De eerste indruk van de partijen, was Robin kom het wel in orde, Amir was aan een ingewikkelde partij bezig en Jeroen en Elisabeth Claeys zag er veel belovend uit. Robin had rap ideale pionnen opstelling in centrum, hij vond dat wel leuk om spelen, maar was eigenlijk niet blij met de verdere ontwikkeling, Augustijn hielp hem een beetje en het eerste punt was binnen. Amir kon de pionnen storm overleven op zijn koningstelling en werd remise. Jeroen kon met een gemakkelijk offer langs de damevleugel, de partij in zijn richting doen kantelen, maar had niet door dat zijn loper niet sterk was. Hij ging naar een paardoffer langs de koning zijde die hem een stuk kost en de partij. Elisabeth kon een loperoffer doen met pionwinst en misschien de partijwinst, op einde ging ze met haar koning de verkeerde kant op (misschien remise), maar ze koos de afgrond. Dus ons tweede verlies was een feit.

Wij zijn een middenmoot ploeg geworden in 5de Afdeling.

Ronde 4

Naar Zottegem, langs de Hundelgemsesteenweg rijden, roep veel herinneringen op.

De verwachte ploeg, maar ik had er geen goed oog in, Jurgen kwam twee keer terug met positief nieuws. Ik ging ook eens kijken, Elisabeth ging een stuk winnen, Amir stond zeer goed en Jeroen pion achter maar veel ruimte voor zijn stukken, die kwaliteit opleverde. Elisabeth had rap gedaan en was zeer blij. Dan kwam een kwade Amir binnen, die zondigde tegen twee regels van Luc, koning veiligheid en onnodig een pion slaan. Robin kwam beter te staan en sloeg ook onnodig pion die Evy goed uitbuitte om te winnen. Al onze hoop was op Jeroen gericht, maar die sloeg met de koning weer een pion die hij niet mag slaan. Spijtig voor zijn lange inzet, die niets opleverde.

Wij staan verdiend in de middenmoot, ik verwacht een reactie van mijn spelers in de volgende ronden.

Ronde 3

Thuis een gelijkspel tegen Opwijk 3.

Ronde 1

Onze eerste thuiswedstrijd van de Nationale Interclub in 5de afdel. L tegen MSV 4.

Robin Claeys offert een stuk op de koning stelling van de jonge onervaren Finn en wint. Jeroen Langie kon een zeer belangrijke schaak geven en dan kwam de open f lijn werd zeer belangrijk en was dodelijk voor Wesley van Verdegem. Elisabeth Claeys kwam een pion voor tegen Arne, bouw het verder uit tot 3 pionnen en dan door mat dreiging ging de dames eraf en dan was het eindspel gemakkelijk om te zetten naar winst. Jurgen stond een hele tijd slecht tegen Antje, zelf met toren voor, maar kwam er toch uit.

Wij wonnen onze openingswedstrijd met 4-0!

Ik lees dat De Drie Torens samen gesmolten zijn, wij hebben nooit opgehouden met bestaan en spelen nog altijd onder dezelfde naam met een jeugd werking.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin